Noah

Noah is onze eerste Tamaskan. Hij komt uit het eerste nestje in Nederland, samen met 6 zusjes en 2 broertjes. Noah was het kleinste en lichtste reutje van zijn nestje. Inmiddels is Noah uitgegroeit tot een flinke ‘pup’, zoals hierboven te zien is. Hij weegt zo’n 37 kg en heeft een schofthoogte van 67 cm.

  Karakter

Noah is een grote, lieve, intelligente reu. Hij heeft een erg zachtaardig karakter
naar andere dieren, in het bijzonder naar andere honden en katten. Hij heeft zich nog nooit aggressief gedragen naar andere dieren, ook niet naar andere reuen, zelfs niet als er naar hem gesnauwt of gehapt wordt. Ook naar mensen is hij erg aanhankelijk, zolang er maar een kroel te halen valt!

 

Daarnaast is Noah graag bezig met familieleden (knuffelen, spelen), maar kan hij ook prima alleen zijn zonder te slopen of de boel op stelten te zetten. Hij is waaks als (vreemde) mensen door het raam kijken, aanbellen of op de deur kloppen. Bij binnenkomst zit Noah echter al snel naast de ‘vreemde’ om een kroel te halen.

 

Noah heeft geen of weinig prooidrift. Al liggen de kippen voor zijn neus, nog komt hij keurig op commando. Ook naar konijnen hebben we nog geen enkele jachtdrift gezien.

Noah is een hele intelligente hond, die zijn baasjes erg kan testen. Toch vindt hij het niet fijn om de leiding te hebben, en vind hij het af en toe best leuk om te werken voor de baas. Aan de hand van de Roedelmethode proberen wij hem hier beter in te sturen. Alhoewel hij anderen mensen (die minder ervaren zijn met zijn streken) graag in het ootje neemt, doet hij dit wel altijd op een uiterst sociale manier; hij maakt er één groot spel van, waar uiteindelijk iedereen om moet lachen.

 

Gezondheidstesten

Voordat wij besloten hebben Noah in te zetten voor de toekomst van de Tamskan, hebben wij meerdere gezondheidstesten bij hem afgenomen. Hieruit is gebleken dat het een prachtige, gezonde reu is, waardoor wij besloten hebben hem in te zetten als dekreu voor de Nederlandse Tamaskan Club en de Tamaskan Dog Register. Hieronder zijn de resultaten van zijn gezondheidstesten terug te vinden:

Heupdysplasie (HD):                                          FGH-A beoordeling HD

Elleboogdysplasie (ED):                                    FGH-A beoordeling ED

DNA:                                                                           MyDogDNA & Neogen

Exterieurtest:                                                         Structure test

Karaktertest:                                                          Karaktertest

ECVO-test (ogen):                                               ECVO 17-02-2016 vrij

MDR1:                                                                        MDR1 vrij

Hypofysaire dwerggroei:                                 HD vrij

         Degeneratieve Myenlopathie (DM):           DM drager